De McLaren 720S Spider MSO is simpelweg verbluffend

De McLaren 720S Spider MSO is simpelweg verbluffend

Het interne team van McLaren heeft al de beschikking over uitstekende machines maar dat weerhoudt de mannen van McLaren Special Operations (MSO) er niet van om een fantastische supercar in iets nóg beters te veranderen.

“Aerodynamic innovation is such an integral part of the 720S Spider that using this new paint design to highlight areas that work hard to manage how air flows over the car – literally how the car ‘breathes’ – was the natural approach to take,” Aldus MSO Chief Designer Darryl Scriven. “This is a car that truly merges artistry with the science of aerodynamics.”

In het kort: ze hebben een gloednieuwe McLaren 720S Spider gepakt en deze uitgevoerd in een meerlaagse lak met een fantastisch resultaat. De tri-tone lak bestaat uit de kleuren Cerulean Blue, Burton Blue en Abyss Black die in elkaar overgaan. Op deze manier probeert MSO te benadrukken hoe de aerodynamische lijnen van de auto te benadrukken. Een zeer fraai resultaat!

Mocht je het vergeten zijn: de 4,0-liter twin-turbo V8 van de 720S levert 720 pk en 770 Nm koppel. Als het dak naar beneden is, kun je nog altijd een snelheid van 325 km/h behalen, tegenover een topsnelheid van 341 km/h wanneer je het dak dicht hebt. De 0 tot 100 km/h tijd bedraagt hetzelfde als bij de coupé: 2,8 seconden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.