McLaren 720S krijgt met hand geschilderde Gulf livery!!

McLaren 720S krijgt met hand geschilderde Gulf livery!!

Om een beetje te matchen bij de F1 wagen van McLaren, mag ook de 720s geloven aan de prachtige Gulf livery, we moeten zeggen; het haalt h’m op!

We hebben de afgelopen tijd een behoorlijk aantal voertuigen in de aantrekkelijke Gulf livery gezien, variërend van een Porsche 959 tot een Ford F150. Er waren ook een verbluffende Ford GT en zelfs een Jeep Grand Cherokee Trackhawk te bewonderen, maar wie droeg de livery beter? Dat is aan jou om te beslissen, maar ondertussen sieren het poederblauwe en oranje schema nu weer een andere auto.

Om zijn hernieuwde samenwerking met Gulf Oil te vieren, komt McLaren met een speciale versie van de 720S in de beroemde kleurstelling. Het is een aanvulling op de MCL35M Formule 1-auto die we komend weekend tijdens de Grand Prix van Monaco zullen zien, gekleed in de iconische Gulf-kleuren, met een matte afwerking!

Wat de wegmachine betreft, McLaren zegt dat het 20 uur duurde om de supercar met de hand te schilderen. Het merk werkte samen met de Nederlandse verfspecialist AkzoNobel om het project te voltooien. Afgezien van de speciale carrosserielak, beschikt de 720S ook over oranje remklauwen.

Het is niet verwonderlijk dat de auto een bijpassend interieur krijgt met blauwe en oranje stiksels. Gulf logo’s zijn geborduurd op de hoofdsteunen en je zult ze ook geverfd vinden op de carbon fiber dorpels. Finishing touches van de veranderingen zijn het aangepaste stuur met een oranje band in het midden en effen donkerblauwe accenten op de carbon fiber spaken.

De Gulf-kleurstelling wordt in beperkte oplage aangeboden via McLaren Special Operations (MSO). De 720S voegt zich bij de 675LT die ongeveer drie jaar geleden werd geïntroduceerd met een vergelijkbare afwerking en de recentere Elva. Bovendien kwam Lanzante met een straatlegale P1 GTR in dezelfde opvallende tinten.

McLaren en Gulf werkten oorspronkelijk samen aan het eind van de jaren zestig en de samenwerking is vooral bekend vanwege de Le Mans winnende F1 GTR. De twee bedrijven sloten zich vorig jaar weer bij elkaar omdat Gulf nu de officiële olie en brandstofleverancier is voor McLaren’s straatauto’s.

Thomas Heule