De Maybach S650 L BRABUS 900 is een bazenbak!

De Maybach S650 L BRABUS 900 is een bazenbak!

Wie in ultieme luxe wilt verkeren denkt al gauw aan een Bentley, Rolls-Royce of Maybach. De Mercedes-Maybach S650 is bijvoorbeeld een excellente keuze, maar dat het altijd nog beter kan bewijst de immer bekende tuner BRABUS.

Onder de kap schuilt een 6,0-liter V12 met een vermogen van 630 pk, althans… Dat geldt voor de standaard uitvoering. De Mercedes-Maybach S650 L BRABUS 900 krijgt er namelijk 270 pk bij waardoor het totaal op een flinke 900 trappelende paarden komt. Het maximaal beschikbare koppel wordt vergroot tot een immense 1500 Nm. Waarom dit de ultieme bazenbak is, lijkt mij duidelijk. Als CEO van een groot bedrijf laat je je natuurlijk chaufferen in enkel de dikste auto.

De L in de titelaanduiding staat voor ‘Lang’ en dat betekent dat je achterin nóg meer beenruimte hebt en je in alle rust kunt verkeren terwijl je van A naar B gaat. Alhoewel, in alle rust? Ondanks dat je zelf niet achter het stuur zit, heb je toch voor een extreem sterke motor gekozen. Je chauffeur moet zich in kunnen houden óf je moet af en toe het stuur van hem overnemen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.