De maximumsnelheid in Amsterdam gaat binnenkort naar beneden

De maximumsnelheid in Amsterdam gaat binnenkort naar beneden

Even opletten dus als je indruk wilt maken in de ‘PC Hooft’

Maximumsnelheid, Amsterdam, Gemeente, flitspalen, auto-eigenaren, opmerkelijk, nieuws, hart voor auto's
Foto: © Dingema Mol

Een nieuwe maatregel maakt het rijden in onze hoofdstad straks nóg moeilijker. Het is daar namelijk al flink opletten voor auto-eigenaren. De drukte in de stad – denk aan trams, fietsers en deelscooters – maakt het navigeren al jaren een drama. En nu willen ze bestuurders in Amsterdam ook nog eens gaan afremmen.

Althans, dat concluderen we uit berichten van de Gemeente Amsterdam. Door deze nieuwe maximumsnelheid moet het straks ‘veiliger en stiller’ worden, legt de gemeente uit. Je zult op 80 procent van de Amsterdamse straten maximaal 30 km/u moeten rijden.

Regel gaat volgend jaar in

Misschien wel goed nieuws; de maatregel zal pas volgend jaar december echt in werking gaan. Het probleem is al wat langer een discussiepunt. Zo bleek uit zogenaamde stadsgesprekken dat ruim de helft van de Amsterdammers het verkeer té gevaarlijk vindt

Uiteindelijk moet de verlaging ervoor zorgen dat er zo’n 25 procent minder ongelukken plaatsvinden in de grote stad. Om het duidelijk te houden, krijgen wegen waar je 50 km/u mag extra lijnen. Voor bussen en trams geldt de nieuwe regel niet; zij mogen nog gewoon 50 km/u aanhouden. De gemeente gaat vaste én mobiele filtspalen inzetten om de nieuwe maximumsnelheid te controleren.

Bron: © Gemeente Amsterdam

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!