De Mansory GLS 63 AMG is de SUV die je nodig hebt

De Mansory GLS 63 AMG is de SUV die je nodig hebt

Mansory GLS 63 AMG

Vingers graag! Wie dacht er dat een Mercedes-AMG krachtig genoeg was voor dagelijks gebruik?

Eerder deze week overdonderden we je al met een zalig staaltje tuning van de mannen van Techart. Voor hun 30-jarig bestaan toverden zij een reeks Cayennes om tot een serie “terreinwagens” met gruwelijk veel vermogen en een hoop uitbouw, die ze de naam “Magnum Sport” meegaven. Belachelijk en onnodig, maar wel buitengewoon fijn. Nu Techart hun balletje de lucht in heeft geworpen, wordt het tijd voor een ander Duits bedrijf om deze eens loeihard terug te slaan. Iets met een overtreffende trap..?

Dit “andere Duitse bedrijf” is, zoals je uit de titel al wel kon opmaken, niemand minder dan gerenommeerd tuner Mansory, die zich net zo goed specialiseert in high-end sportwagens. En hoewel de Mercedes-AMG GLS 63 niet zozeer een sportwagen is, is het wel degelijk een vlotte bak, ondanks dat ‘ie al gauw een dikke 2,5 ton weegt. Die vlotheid is vooral te danken aan de biturbo V8, die 585 pk sterk is en het beestje in zo’n 4,5 seconden naar de 100 km/u doet schieten. In principe dus zeker geen cijfers om je voor te schamen, al denken ze er daar bij Mansory toch nét iets anders over.

Zij tilden het vermogen namelijk naar een volledig andere dimensie. Door hun ingreep groeide de 5,5-liter biturbo een kleine 300 pk in vermogen, waardoor het totaal nu uitkomt op 840 pk. Het koppel steeg eveneens bizar veel. Waar de GLS 63 eerst beschikte over een “schappelijke” 760 Nm, perst de V8 er nu 1.150 (!) Nm koppel uit. De topsnelheid bleef ook niet onaangetast, want 250 begrensde kilometers behoren natuurlijk aan niemand anders dan het gepeupel toe. Die limiet is verwijderd, resulterend in 45 km/u extra, die het totaal doen stijgen tot 295 km/u!

Op uiterlijk gebied is hij tamelijk ingetogen gebleven, wat ik allerminst betreur. Toch toont het pakket van Mansory de wagen in compleet een ander daglicht. Zo zijn o.a. de bumpers, motorkap en wielkasten eens goed onder handen genomen, waardoor hij net dat beetje dreigender voor de dag komt. Een fraai setje 23-inch “Multispoke” velgen zijn, samen met een berg aan onmisbare logo’s en emblemen, de finishing touch.

Onovertroffen en extreem bruut: ik zeg doen!

Mansory GLS 63 AMG

Mansory GLS 63 AMG

Mansory GLS 63 AMG

Mansory GLS 63 AMG

Mansory GLS 63 AMG

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.