De Lykan Hypersport van Fast and Furious & staat te koop!!

De Lykan Hypersport van Fast and Furious & staat te koop!!

Tijdens de film zijn er tien auto’s gebruikt voor de bekende stunt scene. Eén van deze bijzondere hypercars heeft het overleeft en staat te koop..!

Een nieuwe versie van de Fast and Furious reeks zal binnenkort in de bioscopen verschijnen. Een aantal coole auto’s zullen een rol spelen in de film, een traditie die begon met de allereerste The Fast and the Furious film uit 2001. In de Furious 7 film uit 2015 bijvoorbeeld, was zelfs de exotische W Motors Lykan HyperSport te zien.

Voor het maken van de film produceerde het in 2012 in Libanon opgerichte sportwagenbedrijf 10 prototypes van de supercar als stuntvoertuigen. Negen zijn neergestort en vernietigd tijdens het filmen en slechts één exemplaar overleefde. Deze auto wordt op 11 mei geveild door RubiX. Pre-bieden is vanaf nu mogelijk tot de dag voor de daadwerkelijke verkoop.

Bij de lancering was de Lykan HyperSport destijds officieel de op twee na duurste productieauto. Met een prijs van $3,4 miljoen, zo’n €2.9 miljoen tegen de huidige wisselkoersen en met slechts zeven geassembleerde exemplaren was het een vrij exotisch en exclusief plaatje. Het is interessant dat W Motors eigenlijk meer stuntauto’s bouwde dan auto’s van klanten, maar met slechts één stuntauto die nog bestaat, is het veilig om te zeggen dat dit de zeldzaamste Lykan HyperSport ter wereld is.

Om het geheugen op te frissen: de supercar wordt aangedreven door een 3,7 liter twin-turbo flat six motor die is ontwikkeld door Ruf. De motor produceert 780 pk en een koppel van 960 Newtonmeter. Het vermogen wordt op de weg gebracht via de achterwielen.

Thomas Heule