De Lister LFT-C is een 675 PK sterk monster!

De Lister LFT-C is een 675 PK sterk monster!

De Jaguar F-Type is een snelle wagen, ongeacht welke versie het is. Zelfs met de kleinste motor beschik je over 300 PK. Maar de V8 is natuurlijk de motor die iedereen wil, alleen was deze voor Lister nog niet snel genoeg.

De 5 liter V8 die in de F-Type ligt staat bekend om het geluid dat ‘ie produceert, een ongehoord harde brul die jou en iedereen in de buurt laat weten dat je flink op het gas trapt. Met een standaardvermogen van 575 PK resulteert dit al in goede prestaties, maar Lister doet er een schepje bovenop. Zij pompen het vermogen op naar 675 PK en noemen het de Lister LFT-C. In principe is het de cabrio-versie van de Lister Thunder.

Naast het vermogen zijn er nog meer dingen aangepakt aan de Jag. Zo zijn er nieuwe carbon onderdelen geplaatst, waaronder een nieuwe splitter, diffuser en een kleine spoiler. Ook zijn de nieuwe bumper en de bredere wielkasten van carbon gemaakt. Het interieur is bekleed in een mix van zwart en knalgeel leer met gele stiksels. Dit past mooi bij het exterieur dat gehuld gaat in een donkergroene lak met een gele streep en een gele cirkel op de deuren.

De prijs van de Lister LFT-C ligt in Engeland op 139.000 pond, wat ongeveer 155.000 euro is. Mocht je er een op gele platen willen zetten zul je nog een flinke BPM moeten aftikken. Van de LFT-C worden slechts 10 exemplaren gebouwd.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.