De lang verwachte BMW M2 Competition komt eraan!

De lang verwachte BMW M2 Competition komt eraan!

BMW M2 Competition

Toen bekend werd dat er een hardcore-versie zou komen van de BMW M2 had de autobouwer natuurlijk de aandacht van iedere M-liefhebber. Maar meteen was er ook verwarring.

Zou de M2-op-steroiden namelijk de legendarische CSL-typeaanduiding weer terugbrengen? Zou de auto de CS-aanduiding meekrijgen zoals de nieuwe M4 CS of zou de Competition de M2 compleet vervangen? Voor nu houden we het erop dat de BMW M2 Competition naast de reguliere M2 zal bestaan.

De Competition krijgt dezelfde motor mee als de nieuwe M3 en M4, namelijk de drieliter zes-in-lijn twinturbo. Deze motor zal 405 paardenkrachten meekrijgen, iets minder dan in de M3 en M4 dus. Maar het rijplezier zal er niet minder om zijn! En wetende dat de huidige M2 365 pk heeft, gaat de auto er zeker niet op achteruit. Naast het bestaande kleurenpallet: Alpine White, Black Sapphire, Mineral Grey en Long Beach Blue Metallic, zullen er twee kleuren toegevoegd worden. Silver Hockenheim en Sunset Orange. Deze laatste is een hint naar de BMW 1M, welke in deze kleur debuteerde.

Deze M2 Competition heeft volgens critici de potentie om een van de beste auto’s van 2018 te worden. De huidige M2 zou namelijk geen M-waardige motor hebben. Het is geen slechte auto, zeker niet, maar de nieuwe Competition wordt al genoemd als een van de beste M-modellen ooit gemaakt. Wij kunnen niet wachten om achter het stuur te kruipen!

BMW M2 Competition

BMW M2 Competition

BMW M2 Competition

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.