De Lamborghini Huracán Performante Spyder is hier!

De Lamborghini Huracán Performante Spyder is hier!

Lamborghini Huracán Performante Spyder

Het is niet de duurste Lamborghini, en ook niet de snelste. Hij heeft niet eens zoveel vermogen als de Aventador S. Wat de Huracán Performante is, kan als volgt worden samengevat: 6 minuten en 52 seconden. Dat is het ronderecord voor productieauto’s dat de Huracán Performante heeft gezet op de befaamde Nürburgring.

Het staat vast dat de Huracán Performante een bekroning is voor Lamborghini, een technisch meesterwerk en een stap voorwaarts voor actieve aerodynamische toepassingen in straatlegale auto’s. Maar wist je dat de Raging Bull iets geheim houdt over de Huracán Performante? De Lamborghini Huracán Performante Spyder!

Hoewel we nog geen officieel bericht van Lamborghini hebben gezien, lijkt het erop dat de soft-top-interpretatie van de Huracán Performante dichterbij de realiteit komt. Volgens een Instagram-post van de heer James Kramer werden de renderings ingediend “at the dealer for a build slot.” De betreffende designer Monaco Auto Design voegt daaraan toe: “Hours and hours of collaborating has gone into this spec which has been submitted to Lamborghini’s Ad Personam program earlier this week. Congrats, James. Lamborghini doesn’t have official images of this car yet, but I worked some magic to create some for this project.”

Vanuit de post begrijpen we ook dat de groen geverfde Huracán Performante Spyder naar verwachting wordt geleverd tijdens de 2018 Monterey Car Week, die op 18 augustus 2018 begint. Dit zal betekenen dat de Lamborghini Huracán Performante Spyder zijn debuut zal beleven op de Autosalon van Genève, ook wel bekend als de Geneva International Motor Show. Wij kunnen niet wachten!

Lamborghini Huracán Performante Spyder

Lamborghini Huracán Performante Spyder

Lamborghini Huracán Performante Spyder

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.