De Lamborghini Aventador SVJ: De uitzwaaieditie van de Aventador?

De Lamborghini Aventador SVJ: De uitzwaaieditie van de Aventador?

Aventador SVJ

De laatste jaren hebben we al kwijlend gekeken naar alle Aventadors die we hebben mogen aanschouwen, op internet en in real-life. Maar aan al het mooie komt een einde en we zijn bang dat dat einde voor de Aventador nu is gekomen…

Van de dikste Aventador SV’s tot een Liberty Walk Aventador Roadster, alles hebben we wel gezien sinds de introductie van de supercar, in 2011 alweer! Na zeven jaar is dan toch bijna het einde daar voor een van de grootste verkoopkanonnen van het merk met de steigerende stier in het logo.

En we zeggen ‘bijna het einde’ met enige zekerheid. Want de autobouwer brengt altijd een spraakmakende wagen mee naar de Autosalon van Genève in maart. Waren het eerder de Veneno en vorig jaar de Huracan Performante, nu gaan er op het wereldwijde web de speculaties de ronde dat ze een V12 zullen presenteren met de naam Aventador SVJ. De letters SV kun je herleiden. In 2016 werd de Aventador SV aan de wereld geïntroduceerd. Maar die J? Daarvoor moeten we iets verder terug in de tijd. De Aventador zonder voorruit werd gepresenteerd in 2012, een jaar na de introductie van de Aventador zelf. Deze kreeg de naam ‘Aventador J Concept’ mee. De J in deze naam is een referentie naar het Spaanse Jota en nu gaan we helemaal ver terug in de tijd. De Miura, ja, een van de oudere Lamborghini’s, is ooit geprepareerd om aan de FIA’s Appendix J-regelgeving te voldoen. Dus: SV + J = SVJ en dan staat er ons dus iets unieks te wachten.

De kans is dus vrij groot dat dit het laatste hoofdstuk wordt van de Aventador, een opvolger moet al haast wel in de leiding zitten. In de spy-pics is duidelijk te zien dat de SVJ, laten we hem zo noemen, componenten meekrijgt van de Huracan Performante, kijk maar eens naar die dikke spoiler achterop en de diffusor. Geen centrale uitlaat, maar een tweetal trompetten zoals je ze van de Huracan Performante kent. Een nieuwe motorkap met luchtschachten voorop en een agressievere smoel dankzij een nieuwe splitter. ‘Never change a winning team’ zullen we maar zeggen.

En ja, dan maken we het rekensommetje maar even af. De Huracan Performante is een circuitbeul, dus dit gaat het Nurburgring-verslindende broertje worden van de Aventador SV. De atmosferische 6,5 liter V12 blijft, maar sta niet raar te kijken wanneer er meer dan 740 pk uit de motor geperst wordt. Lamborghini heeft nog geen officieel statement gegeven, maar gezien de leeftijd van de huidige Aventador en de spyshots, zien wij het wel gebeuren dat deze wagen officieel gepresenteerd gaat worden volgende maand!

Voor alle vriendinnen van onze Lamborghini-liefhebbende volgers, haal maar alvast weer kwijlbakjes en slabbetjes in huis, want er wordt binnenkort weer heel wat afgekwijld!

Aventador SVJ

Aventador SVJ

Aventador SVJ

Aventador SVJ

Aventador SVJ

Aventador SVJ

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.