De laatste Lamborghini Huracan Performante

De laatste Lamborghini Huracan Performante
Lamborghini Huracan Performante STJ
bron: lamborghini.com

Wie kent hem niet, de Lamborghini Huracan Performante. Inmiddels is deze V10 een wel bekende toevoeging in het rijtje van Lamborghini’s maar toch is het tijd om deze V10 vaarwel te zeggen. Lamborgini geeft met een mooi spreekwoordelijke ‘the last dance’ aan dat dit dan echt de laatste is.

The last dance

Op de website van Lamborghini kunnen we lezen dat Lamborghini de iconische V10 super sportauto viert met een gelimiteerde oplage. Deze laatste Lamborghini Huracan Performante is dus ook nog eens limited edition en zal voor veel Lamborghini liefhebbers een droom zijn om in de garage te hebben. Er wordt namelijk een kleine oplage van slechts 10 exemplaren gemaakt welke zijn uitgerust met een exclusief prestatieverhogend pakket.

bron: lamborghini.com

Van STO naar STJ

De STO werd begin 2021 geïntroduceerd en is gebaseerd op in 2014 geproduceerde Huracan die nauwe banden had met de racerij. Deze nieuwe en aller laatste variant heeft de naam: Lamborghini Huracan Performante STJ. De V10 motor die in deze krachtige auto’s zitten behoren tot de geschiedenis van Automobili Lamborghini en heeft bijgedragen aan het succes aan de Huracan familie, welke in 2014 geïntroduceerd werd.

Huracan Performante STJ

Deze vernieuwde en laatste variant van de Huracan familie zal worden uitgerust met een nieuwe hybride aandrijflijn. Door wat Lamborghini heeft bereikt en uit de STO heeft weten te halen, zal de STJ alleen nog maar beter en het toppunt van prestaties bereiken in de Huracan familie. Het exclusieve pakket wat op deze STJ zal komen is ontworpen met een racegeest in gedachten wat er voor zal zorgen dat deze STJ enorm powerful zal zijn. Deze STJ is zeker ready to race!

Lamborghini Huracan Performante STJ
bron: lamborghini.com

Waar staat STJ dan voor?

STJ staat voor Super Trofeo Jota: Super Trofeo eert het Lamborghini one-make kampioenschap, opgericht in 2009, Jota verwijst naar Bijlage J van de FIA-reglementen waarin de specificaties van een raceauto worden vastgesteld, en naar een lange traditie van Lamborghini modellen ontwikkeld voor het circuit, te beginnen met de Miura SVJ en opgevolgd door de Aventador SVJ.

Nieuwe bodykit

Deze auto is dus echt gericht op sportief rijden en dan met de race gedachte erachter. Er zijn twee verschillende configuratie- en livery opties ontworpen door Lamborghini Centro Stile. De eerste optie is een grijs (Grigio Telesto) carrosserie met een zwart (Nero Noctis) dak en de details in het rood (Rosso Mars) en in het wit (Bianco Isi), het interieur wordt gekenmerkt door zwarte (Nero Cosmus) Alcantara stoelen met leren details en daarop weer mooie rode (Rosso Alala) stiksels.

De tweede optie is met een blauw (Blue Eliadi) carrosserie met een zwart (Nero Noctis) dak en details in het rood (Rosso Mars) en wit (Bianco Isi). Wat wat dan weer heel tof vinden, is dat alle 10 de auto’s een genummerde plaat in de auto hebben met een nummer van 1 tot 10.

bron: lamborghini.com

Meer details en dol op supercars?

Alle informatie rondom deze Lamborghini Huracan Performante STJ is te vinden op de website van Lamborghini. Mocht je nu enorme fan zijn van supercars? 402 organiseert op 19 mei op het TT Circuit van Assen Supercar Madness waar de dikste supercars worden verzameld, rondrijden op het circuit en ongetwijfeld veel herrie gemaakt zal worden. Kom jij langs?


Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.