De krachtigste F1 Safety Car ooit: Mercedes-AMG GT R

De krachtigste F1 Safety Car ooit: Mercedes-AMG GT R

Mercedes AMG GT R Safety Car F1

Al meer dan 20 jaar voorziet Mercedes-AMG de Formule 1 van hele dikke safetycars. Met het jaar worden de auto’s dikker, met vorig jaar een erg dik duo. Maar dit jaar komt Mercedes-AMG met nog dikker spul om de gele vlag-situaties in goede banen te leiden. 

Vorig jaar verzorgde de AMG GT S de rust in het rijdersveld wanneer Max Verstappen weer met een kapotte bak langs de kant stond of toen hij gesandwiched werd door Vettel en Raikkonen. En de wagen vervulde deze taak samen met de C63 S Estate in volle glorie. Maar waar ‘downsizen’ all over de auto-industrie de trend is, gaat Mercedes-AMG mooi tegen die trend in!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, een 4 liter sterke V8 zal het veld van Formule 1-wagens dit jaar leiden wanneer nodig. Met 585 pk en meer dan 700 Nm aan koppel moet dat wel goed komen. Binnen 3,5 seconden zit de GT R op de 100, dus wanneer het nodig is, is de wagen zo de pitsstraat uit! De topsnelheid van de zilvergrijze buffel ligt net iets onder de 320 kilometer per uur, maar de kans dat jij de safety car met die snelheid voorbij ziet komen, is nihil.

Maar dit is niet je 13 in een dozijn AMG GT R, nee. De auto is voorzien van AMG Track Package wat onder andere een systeem omvat wat moet voorkomen dat de auto over de kop slaat. Een setje keramische remmen en een carbon hoodscoop die geoptimaliseerd in de windtunnel. En uiteraard een F1-livery en zwaailichtjes op het dak, want anders is het net als een streaker bij een voetbalwedstrijd.

Van binnen is er ook nog wat aangepast, een tweetal iPads, zodat op het ene scherm kunt kijken naar de live-uitzending van de race en op het andere scherm een overzicht van de coureurs, hun positie en rondetijden. Het Formule 1-seizoen start dit jaar in Melbourne, Australië en hoe gaaf de nieuwe safety car is, we hopen hem maar weinig te zien! En zien we hem dan toch, dan hopen we dat Bernd Maylander er een mooie drift uitperst!

Mercedes AMG GT R Safety Car F1

Mercedes AMG GT R Safety Car F1

Mercedes AMG GT R Safety Car F1

Mercedes AMG GT R Safety Car F1

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.