De koenigsegg Jesko haalt een bizarre topsnelheid!

De koenigsegg Jesko haalt een bizarre topsnelheid!

Het zou zo een auto uit GTA V kunnen zijn, toch bestaat hij echt: de Koenigsegg Jesko is gearriveerd, en hij gaat belachelijk snel!

De Koenigsegg Jesko dankt zijn naam aan de vader van Christian von Koenigsegg, de CEO van Koenigsegg. Het is duidelijk te zien dat het hier een Koenigsegg betreft, hij heeft wel wat weg van de Regera, en de bolle voorruit is niet te missen. Achter op de auto is een gigantische spoiler gemonteerd, deze zorgt voor ruim 1000 kilo aan downforce, die je wel nodig zal hebben.

De krachtbron betreft een 5 liter V8 die op E85 1600 PK weet te produceren. Samen met een 9-traps automaat kan de Jesko een topsnelheid behalen van 485 kilometer per uur! Wat deze gestoorde raket gaat kosten is nog niet bekend, maar het zal zeker geen goedkope worden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.