De Jeep Trackhawk van Enzo Knol nu te koop!

De Jeep Trackhawk van Enzo Knol nu te koop!

Er zijn weinig auto’s zo absurd als de Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Het is een gigantische SUV met een gigantische motor. Een echte Amerikaan dus. Dit exemplaar is de enige in Nederland op geel kenteken en was van Enzo Knol.

De Jeep Trackhawk is een grote wagen, toch is ‘ie bloedsnel. Dat komt door de 6.2 liter V8 waar een enorme supercharger op is geschroefd. De V8 levert 707 PK en 868 Nm koppel vanuit de fabriek, waarmee het de krachtigste SUV is die je maar kan kopen. In de VS kost de auto ongeveer 85.000 dollar, een goeie deal voor een praktische auto met zeer goeie prestaties. In Nederland komt de prijs door allerlei belastingen echter op 239.142 euro te liggen. Desondanks dat prijskaartje kocht Enzo Knol dit exemplaar, waar hij nog geen jaar in heeft gereden.

De auto die de YouTuber eigenlijk wilde, was de Lamborghini Urus. Deze was toentertijd echter niet snel leverbaar. De Jeep Trackhawk kwam met zijn directe levering om de hoek kijken, en dus koos Enzo voor de Jeep. Het rijden in de Jeep ging echter niet al te soepel, Enzo verkondigde namelijk dat hij ongeveer de helft van de tijd bij de garage heeft gestaan met problemen. Uiteindelijk kwam er een Urus vrij en daar hoefde meneer Knol niet lang over na te denken. In Juni nam hij deze in ontvangst en de Jeep was de deur uit.

De Trackhawk staat inmiddels weer te koop. Het lijkt erop dat de auto door Thijs Timmermans wordt aangeboden. De auto staat op Mobile.de te koop voor 79.950 euro netto. Het lijkt erop dat we deze Trackhawk niet meer op Nederlandse platen zullen zien, het kenteken staat namelijk als geexporteerd opgegeven. De prijs suggereert dat de auto naar Duitsland zal gaan.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.