De Jaguar XE SV P8 Touring is een subtiele racewagen!

De Jaguar XE SV P8 Touring is een subtiele racewagen!

De Jaguar XE SV Project 8 is echt een hardcore racewagen. Maar net zoals bij de Porsche 991.2 GT3 komen ze nu met een wat subtielere variant. Deze draagt ook de naam Touring, en heeft alsnog monsterlijke prestaties!

Het eerste wat opvalt bij het zien van de Project 8 Touring is dat er iets mist. De grote spoiler op de kofferklep is verdwenen. Daarvoor in de plaats is een wat minder aanwezige ducktail-achtige spoiler. Dit doet de downforce niet ten goede, maar om dat weer recht te trekken is er een nieuwe splitter onder de voorbumper gemonteerd. Normaal gesproken heb je de keuze uit een heel scala aan kleuren wanneer je een auto besteld. In het geval van de Project 8 Touring kun je slechts kiezen uit 4 kleuren: Valencia Orange, Velocity Blue, Corris Grey Satin en de klassieke British Racing Green.

Het uiterlijk is dus (relatief) wat subtieler geworden, maar dat komt totaal niet mee in de prestaties die deze auto neerzet. Onder de kap ligt een 5 liter V8 met supercharger, die een dikke 600 PK produceert! Hiermee sprint de Jag in slechts 3.7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid ligt boven de 300 kilometer per uur.

In tegenstelling tot een Porsche 911 GT3 Touring zal de Project 8 Touring slechts in gelimiteerde oplage uitkomen. Ze bouwen maar 15 exemplaren van deze supersedan, zeer exclusief dus. Mocht je er een willen: voor 149.995 pond, omgerekend zo’n 170.000 euro, kun je 1 van de 15 exemplaren in je garage hebben staan.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.