De ideale bedrijfswagen voor een freelance pakketbezorger

De ideale bedrijfswagen voor een freelance pakketbezorger

Als je aan de slag wilt gaan als pakketbezorger, heb je logischerwijs een passende bedrijfswagen nodig. Het is belangrijk dat deze geschikt is voor jouw werkzaamheden en comfortabel is – je brengt er immers veel tijd in door. In dit artikel lees waar je op moet letten als je een bedrijfswagen wilt aanschaffen.

Kopen of leasen?

Als je een bedrijfswagen wilt aanschaffen heb je de keuze tussen kopen of leasen. Als je een nieuwe of tweedehands bestelwagen koopt, ben je in één keer een groot geldbedrag kwijt en draag je zelf de kosten voor onderhoud. Als je besluit een bestelwagen te leasen, verspreid je deze kosten en kun je vaak relatief voordelig een (gloed)nieuwe bedrijfswagen rijden.

Als je van plan bent voor langere tijd als pakketbezorger aan de slag te gaan, komt het kopen van een bestelwagen vaak voordeliger uit. Het is maar net hoeveel financiële ruimte je hebt om te investeren in een bedrijfswagen.

Wet- en regelgeving

Voordat je met je bedrijfswagen op pad kunt gaan, is het verstandig je te verdiepen in de wet- en regelgeving. Er zijn namelijk een aantal wetten en regels waar je als pakketbezorger aan moet voldoen, bijvoorbeeld met betrekking tot waar je de bedrijfswagen mag parkeren, waar je je pakketten mag bezorgen en hoe je je pakketten mag vervoeren. Als je je hier niet in verdiept, kan dit tot allerlei financiële en juridische narigheid leiden.

Welk type bedrijfswagen?

Je bent natuurlijk niet de eerste die als pakketbezorger aan de slag gaat. Dit betekent dat je andermans voorbeeld kunt volgen. Als het gaat om bedrijfswagens, blinkt een drietal uit.

  • Volkswagen Caddy: Met name door de kleinere pakketdiensten, bezorgservices of cateringbedrijven, wordt de compacte Volkswagen Caddy veel gereden.
  • Mercedes Benz Sprinter : Deze ruime bestelbus is een veelgebruikte bedrijfswagen voor allerhande klusbedrijf en pakketdiensten. Deze bedrijfswagen kan ontzettend veel gewicht dragen, maar ligt aangenaam op de weg. Houd wel rekening met een mindere wendbaarheid.
  • Ford Transit Custom: De Ford Transit Custom biedt een compromis. Deze middelgrote bestelbus bevat namelijk een hoop ruimte, maar rijdt comfortabel, heeft een relatief compacte afmeting en is bijzonder wendbaar.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.