Pagani Huayra Roadster
Home, Nieuws

De Huayra Roadster is de Pagani die we verdienen

Pagani Huayra Roadster

Jawel! De dramatische wachtpartij is eindelijk voorbij: de Pagani Huayra Roadster is er!

We kennen de Huayra al een tijdje in haar coupé vorm, met die fenomenale gull-wing deuren en haar ongelooflijke V12 AMG-motor. Het is door en door een sportwagen, en ze behoort tot de ultieme top op gebied van luxe. Dat Pagani groot is geworden met de Zonda, zou je door de Huayra haast vergeten.

Het heeft misschien iets te maken met de tijdgeest, maar ook van deze auto lekten al eerder op de dag foto’s. Pagani besloot daarop om maar meteen alle informatie vrij te geven. Daarom weten we inmiddels dat de Pagani Huayra Roadster sterker is dan de originele Coupé-versie. De beestachtige AMG-motor in de Roadster pompt er maar liefst 765 pk uit! Het koppel mag er ook wezen: door de 6-liter twin-turbo V12 beschik je over meer dan 1000 Nm.

Omdat ze ruim 6 jaar hebben gewerkt aan de Roadster, hebben ze meer dan genoeg tijd gehad om hem op elk vlak te optimaliseren. Zo ook op het gebied van gewicht. Door het verdwijnen van de complexe deurconstructie van de Coupé, en een aantal andere zaken, is de Roadster zo’n 80 kg lichter dan de standaard Huayra. Een cabrio heeft echter wel een dakje nodig, dus heeft Pagani twee opties voor hun klanten: een van carbon, en een handiger exemplaar van stof.

Eerste eigenaar zal je niet meer worden, aangezien alle 100 Roadsters al over de toonbank zijn gegaan. Klantjes van onze favoriete Italiaanse supercar-bouwer hebben er tenminste €2.280.000 (excl. belastingen) voor af moeten rekenen.

Pagani Huayra Roadster

Pagani Huayra Roadster

Pagani Huayra Roadster

Pagani Huayra Roadster

Pagani Huayra Roadster

Pagani Huayra Roadster

Pagani Huayra Roadster

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.

1 Comments

  • Best Writing Service

    Get an expert academic writing assistance. We can write any paper on any subject within the tightest deadline.

Comments are closed.