De Hongqi E-HS9 is voor het eerst afgeleverd in Nederland

De Hongqi E-HS9 is voor het eerst afgeleverd in Nederland

Voor het eerst wordt de elektrische ‘Rolls-Royce’ aan een klant overhandigd

Foto: © Hedin / LinkedIn

Hongqi…dat klinkt alsof iemand net even flink moest niezen, maar het is toch écht de naam van het Chinese premiummerk. Het eerste model – de elektrische E-HS9 – is nu in Europa (in Noorwegen reed -ie al rond). En ze zijn niet goedkoop; voor 83.590 euro heb je een nette uitvoering. Al in september konden we in Nederland zo’n Hongqi bestellen. En afgelopen week ging de allereerste naar een klant.

Afgelopen vrijdag was het zover: wij mochten bij ons in Houten de allereerste Hongqi E-HS9 afleveren. Nog nét in 2022 en wij weten zeker dat het nieuwe jaar fantastisch is begonnen voor de eigenaar van deze uiterst luxe President-uitvoering. Heel veel plezier en veilige kilometers gewenst!

Hedin Automotive via LinkedIn

De Hongqi E-HS9

Qua stature meet de Hongqi zich onder meer met de Bentley Bentayga en Rolls-Royce Culilinan. Vooral met laatstgenoemde deelt het trekjes. Niet heel gek, want de E-HS9 is ontworpen door Giles Taylor, voormalig ontwerper bij Rolls-Royce. De Chinese SUV geeft ook dat statige gevoel. Zo zijn alle stoelen bekleed met leer op alcantara, en hebben de voorste stoelen een massagefunctie.

Er lijkt maar weinig optioneel op de Hongqi. Zo krijg je standaard een panoramadak, een 360 graden-camera, adaptive cruisecontrol en diverse rijhulpen. Het instapmodel heeft een 84 kWh-batterij, waarmee je ruim 400 kilometer kunt rijden (eventueel met 99 kWh-batterij voor 465 km bereik). Met 436 pk sprint je in 4,9 seconden naar de 100 km/u.

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.