De Golf GTI Performance heeft een prijskaartje!

De Golf GTI Performance heeft een prijskaartje!

Volkswagen Golf GTI Performance

Wie zin heeft in een krachtig Golfje, vindt in de GTI Performance een prima maatje!

Het aanbod aan Volkswagens is allerminst klein te noemen. Voor ieder wat wils, zo ook voor de iconische Golf. Een aantal dagen terug spraken we over een behoorlijk brutale versie die net was aangekondigd, maar deze was enkel bedoeld voor het circuit. Beetje teleurstellend, maar gelukkig is er nog genoeg keuze over. Wie het liefst zoveel mogelijk kracht peutert uit zijn trouwe Duitse ros, zit met een Clubsport gebakken. Degenen die net zo graag lol maken, maar wat krapper bij kas zitten, zullen het iets lager op de Golf-ladder moeten zoeken. Dit is waar de GTI’tjes in beeld komen.

Toch is het zo simpel nog niet, want van de GTI staan er net zo goed verschillende uitvoeringen in de catalogus. Om de consument een reëel kostenplaatje te geven, duiken de prijskaartjes langzamerhand één voor één op. Een mooie middenweg vind je bijvoorbeeld in de GTI Performance, en vanaf vandaag weten we wat die ons gaat kosten.

Laten we vooraf even duidelijk aangeven dat goedkoop wat anders is, maar ja, wat voor de één een godsvermogen is, verdient de ander in een week. Ja, zitten we er klaar voor? Mooi. Mocht je de GTI Performance aan willen schaffen, dan moet je bereidt zijn om tenminste €40.390 op te hoesten. Dat is overigens het basismodel, die beschikt over zo’n fijne handbak. Gooi je er €2.500 bovenop, dan krijg je te maken met die meedogenloze zeventraps DSG-bak. Beide uitvoeringen beschikken over een 245 pk sterke 2-liter TSI motor, die vanuit de fabriek probleemloos 370 Nm koppel produceert. De GTI Performance snelt van 0 naar 100 km/u in 6,2 seconden, en kent een topsnelheid van ongeveer 250 km/u, afhankelijk van de versnellingsbak.

Herkennen doe je de GTI Performance aan de roodgekleurde lettertjes en een fraai setje remschijven, die iets in formaat gegroeid zijn ten opzichte van de doorsnee GTI. Ook heeft deze krachtigere uitvoering een ander, efficiënter, mechanisch sperdifferentieel, alleen is dat aan de buitenzijde iets minder goed af te lezen.

Zeg nou zelf, een prima karretje voor een prima prijs, toch?

Volkswagen Golf GTI Performance

Volkswagen Golf GTI Performance

Volkswagen Golf GTI Performance

Volkswagen Golf GTI Performance

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.