De Golf GTI Next Level = NEXT LEVEL!

De Golf GTI Next Level = NEXT LEVEL!

Golf GTI Next Level

Het zijn bijna Porsche-taferelen, zoals Volkswagen met editie van de Golf op de proppen komt. Maar wij klagen niet, zeker niet met deze jongen!

Wat krijg je als je een stel engineers van in de 20 (lees: stagiaires die net hun rijbewijs hebben) loslaat op een Golf GTI? Nou, dit. Een 411 pk sterke Wolfsburger met 500 Nm aan koppel onder de motorkap en dat uit de 2 liter motor! JD Engineering: eat that! Maar kijk asjeblieft ook verder dan dat.

Aan alles is gedacht: Brembo-remmerij waar de Mercedes AMG van je buurman jaloers van wordt, de velgen van een Audi R8: 20 inch onder een Golf is nog nooit zo mooi geweest en wanneer je moeder vraagt waar de flatscreen-tv is gebleven, weet jij het antwoord! De neon onder de auto is niet helemaal onze smaak, maar daar zal ook vast een ‘aan-uitknop’ bij zitten en toegegeven: de combinatie met de wrap is wel heel dik.

Dit is tuning zoals we het kan van ‘vroegah’ , een auto die van top tot teen aan is gepakt en waar ‘zero fucks given’ zijn. Maar kopen? Dat kan niet, Volkswagen liet deze uitspatting maar eenmalig toe. We doen het ook met de Volkswagen Golf GTI TCR met 290 pk en 370 Nm koppel, die komt binnenkort wel te koop en die zal ook vast wel een heel eind richting de 400 pk getuned kunnen worden!

Golf GTI Next Level

Golf GTI Next Level

Golf GTI Next Level

Golf GTI Next Level

Golf GTI Next Level

Golf GTI Next Level

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.