De G-Klasse van Lumma is een brede jongen

De G-Klasse van Lumma is een brede jongen

Tegenwoordig heb je keuze genoeg als je op zoek bent naar een dikke SUV, maar voor wie het allemaal wat te beschaafd is heb je altijd de mogelijkheid om je gloednieuwe SUV te laten verbouwen. Stap bijvoorbeeld naar Lumma, zij maken je G-Klasse extra dik.

Lumma pakt meestal Range Rovers aan, maar nu hebben ze ook een body-kit voor de G-Klasse. Deze kit zorgt ervoor dat alles op de auto net wat groter is. Zo zijn de wielkasten 40 millimeter breder dan normaal, en zijn de voorbumper en achterbumper net wat agressiever. Ook is er een nieuwe splitter, side-skirts en een spoiler geïnstalleerd. Om die gigantische wielkasten op te vullen zijn er 24 inch velgen gemonteerd, met aan de voorkant banden van 295 millimeter breed en achter 355 millimeter.

Als je de welgeteld 6 uitlaten ziet weet je dat het onder de kap ook wel goed zit. Het vermogen ligt op 651 PK en 950 Nm, 66 PK en 100 Nm meer dan standaard. Mocht je “slechts” een G500 bezitten en geen G63, niet getreurd: Lumma heeft ook voor de G500 een pakket dat de wagen 566 PK geeft in plaats van 454 PK.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.