De functies en voordelen van de Thule fietsendragers

De functies en voordelen van de Thule fietsendragers

De vakantieperiode loopt op zijn einde en wellicht ben je ondanks de Corona-crisis lekker op vakantie geweest. Lekker in eigen land, de fietsen mee en genieten van de natuur. Maar welke fietsendrager is nu het meest praktisch in gebruik?

De goede auto fietsendrager heeft een aantal belangrijke aspecten: deze is licht, kantelbaar, betaalbaar en natuurlijk super stevig. Thule fietsendragers monteer je zoals vele fietsendragers op de trekhaak en kunnen beschikken over twee of drie dragers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Thule Easyfold 932 welke geschikt is voor zowel dure carbon racefietsen als zware elektrische fietsen. Elektrische fietsen zijn tegenwoordig steeds populairder maar kunnen ook aan de zware kant zijn. Speciaal hiervoor is er ook een oprijgoot beschikbaar, ideaal voor senioren! Bovendien beschikt dit model over een extra frameslot zodat de fietsen niet van de drager gestolen kunnen worden en kun je na bevestiging eenvoudig bij je spullen in de kofferbak omdat de drager kantelbaar is. Deze fietsendrager is volledig inklapbaar, waardoor je deze gemakkelijk weer kunt op ruimen wanneer je hem niet gebruikt.

Dan is er ook nog de EasyFold XT 933 van Thule welke qua gebruiksgemak en kwaliteit op eenzame hoogte staat. Wanneer de drager is opgevouwen is deze gemakkelijk op te tillen aan de handvatten. Met een gewicht van 17,9 kilogram is drager niet het lichtste model, maar dankzij het handzame formaat is deze toch eenvoudig te hanteren. De fietsen worden geplaatst op een kunststof plateau met goten. Ook deze fietsendrager heeft een kantelfunctie en is met de voet te bedienen. En ook bij dit model geldt dat zowel de fietsdrager als de frameklemmen met sloten te vergrendelen zijn.

Ook erg fijn aan dit laatstgenoemde model is dat deze volledig afgemonteerd geleverd wordt, je hoeft dus niets zelf in elkaar te zetten. Door de innovatieve koppeling, zet je de fietsdrager makkelijk op de trekhaak. De fietsen kunnen eenvoudig worden gemonteerd, er is veel ruimte tussen de fietsen zodat je veel bewegingsvrijheid hebt bij het monteren. Eenmaal gemonteerd staan de fietsen stevig op de fietsdrager, mede dankzij de goede frameklemmen en strak verankerde wielen.

De volgende vakantie weet je wat je nodig hebt: een fietsendrager van Thule!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.