De Frangivento Sorpasso is een nieuwe Italiaanse supercar met 850pk!!

De Frangivento Sorpasso is een nieuwe Italiaanse supercar met 850pk!!

Als je het over Italiaanse supercars hebt, zal de naam FV Frangivento waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje staan.

Dat weerhoudt de in Turijn gevestigde autofabrikant er niet van om zijn nieuwste model, de FV Frangivento Sorpasso, te introduceren.

Als vervolg op de Asfane DieciDieci hypercar met 1.000 pk en de $1,6 miljoen Charlotte elektrische roadster (met een ingebouwd aquarium), heeft de Sorpasso een eigenaardigheid. Hij is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de Stradale en de GTXX, waarbij de kopers van de laatste de beslissing hebben genomen om de twee X’s te veranderen in nummers van hun keuze. Dat is nog eens uniek!

Afgezien daarvan kunnen kopers van zowel de Sorpasso Stradale als de GTXX gedurende 30 dagen meedoen aan twee persoonlijke programma’s genaamd Programma Sviluppo en Programma Ego waarin ze zij aan zij kunnen werken met de stylisten om hun eigen auto te ontwerpen.

De Sorpasso Stradale onderscheidt zich van de andere door zijn strakkere en elegantere uitstraling. Het is de showauto die op deze persfoto’s wordt onthuld, die in de kleur Hermes Grey is uitgevoerd. De Sorpasso GTXX heeft een tweekleurige carrosserie en heeft een agressievere look, ge├»nspireerd op GT3 Group-auto’s.
Hoewel niet onthuld op de persbeelden, zou het intereier van beide Sorpasso uitvoeringen in Alcantara komen. Evenals leer dat is bewerkt door het historische in Turijn gevestigde atelier van Mario Levi Group.

Beide modellen zullen worden aangedreven door een V10, wat de Sorpasso Stradale een vermogen oplevert van 610pk. De Sorpasso GTXX, aan de andere kant, is uitgerust met een supercharged om 850pk te leveren. Waardoor hij in 2,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan sprinten en pas stopt bij 324 km/h.

Al met al is deze Italiaanse supercar een eigenaardige auto om te zien. Wij zijn vooral erg benieuwd wat de klanten ervan gaan maken!

Thomas Heule