De Ferrari 812 GTS volgens Novitec!

De Ferrari 812 GTS volgens Novitec!

Is het mogelijk om perfectie te verbeteren?

Sommigen beschouwen het aanpassen van een Ferrari misschien als heiligschennis, maar de dames en heren van de Duitse tuner Novitec weten wat ze doen! Voor niet-ingewijden, naast het verbeteren van de prestaties van zijn exotische auto’s, zet Novitec zich ook in om een upgrade te bieden op esthetisch vlak.

Laten we beginnen met het duidelijke middelpunt van deze auto, de 6,5-liter V12 die nu een verbazingwekkende 840 pk genereert. Dankzij een nieuwe uitlaat en andere verfijnde tuning heeft Novitec 840 pk en 751 Nm koppel weten los te peuteren. Als dat nog niet indrukwekkend is, kunnen klanten ook een optioneel Inconel-uitlaatsysteem kopen; hetzelfde metaal dat wordt gebruikt in Formule 1 uitlaatsystemen vanwege zijn lichte gewicht en tolerantie voor hoge temperaturen.

Daarnaast is de auto uitgerust met sportveren die de rijhoogte met ongeveer 35 millimeter verlagen. Naast een verbeterde handling biedt Novitec ook een hydraulische noselift voor de nodige drempels. Met een druk op de knop kan de voorkant met ongeveer vier centimeter worden verhoogd. Hoewel deze lift een cool extraatje is, zouden we nalatig zijn om de velgen van Vossen niet te benoemen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.