De eerste nieuwe Ford Bronco verkocht voor $1 Miljoen!

De eerste nieuwe Ford Bronco verkocht voor $1 Miljoen!

De Ford Bronco is een van meest iconische Fords ooit gebouwd. En Ford bracht ons vorig jaar het goede nieuws met een gloednieuw model te komen.

Nu de eerste Ford Bronco’s van de band afrollen worden er bizarre prijskaartjes aan de gewilde SUV gehangen. De vraag is dan ook niet wat de prijs is, maar wat je bereidt bent te betalen. Hoewel al is vastgesteld dat sommige dealers de adviesprijs laten voor wat het is voor het terugkerende icoon, zijn er gelukkig genoeg die dat niet doen. Maar we kunnen niet ontkennen dat sommige klanten daadwerkelijk bereid zijn om een Bronco te bemachtigen voor een extra premie.

En dan is er dit, de allereerste zesde generatie Ford Bronco tweedeurs wordt dit weekend voor maar liefst
$1.075.000 verkocht op de Barrett Jackson Scottsdale veiling in Arizona. Ja, $1 miljoen voor een Bronco, maar dat is niet verwonderlijk als je bedenkt hoe populair VIN 001-modellen op veilingen zijn.

Zoals je misschien gegokt had, zal de hierboven genoemde prijs een goed doel helpen. In dit geval komt 100 procent ervan ten goede aan de National Forest Foundation en Outward Bound. Beide onderdeel van Ford’s nieuwe Bronco Wild Fund missie om mensen met het buitenleven te verbinden.

De tweedeurs hardtop Bronco VIN 001 in kwestie is een volgeladen First Edition-model uitgevoerd in het exclusieve Lightning Blue. Binnenin is de auto voorzien van met leer beklede stoelen, terwijl een 2,7 liter V6 EcoBoost onder de motorkap zit, verbonden met een 10-traps automatische transmissie.

Thomas Heule