De eerste Nederlandse Rolls-Royce Cullinan kost €531.264,-

De eerste Nederlandse Rolls-Royce Cullinan kost €531.264,-

Het is zeker niet de eerste Rolls-Royce Cullinan die we zien op de Nederlandse wegen, maar het is wel de eerste die we zien met de befaamde gelen platen!

En voor die gele platen moest er flink gelapt worden. €70.520,- is het bedrag dat er aan Belasting Personen Motorvoertuigen (BPM) werd betaald. Het totale bedrag voor deze specifieke Cullinan kwam daarmee uit op een flinke €531.264,-. De SUV van het luxe merk Rolls-Royce. Het ding weeg 2.660 kilogram, is 5,3 meter lang, is 2,16 meter en 1,84 meter hoog. Een flink gevaarte dus! Om dat blok massa aan het bewegen te krijgen wordt er gebruik gemaakt van een 6,75-liter V12 met een vermogen van 571 pk en maximaal koppel van 850 Nm dat overigens al beschikbaar is vanaf 1600 tpm. Sprinttijden van 0 tot 100 km/h zullen niet bijzonder indrukwekkend zijn en worden dan ook niet gegeven door Rolls-Royce. Wel wordt een topsnelheid aangegeven van 250 km/h.

Na de Bentley Bentayga en Maserati Levante kon Rolls-Royce natuurlijk niet achterblijven met een dergelijke luxe SUV. De Rolls-Royce Cullinan doet overigens niks af aan het imago van Rolls-Royce; het is immers ook weer een zeer luxe voertuig, alleen dan in een anders jasje gestoken. “Cullinan is luxury in its purest form blended with perfect practicality and off-road capability. Effortless, Everywhere is not just the promise behind Cullinan. It’s the fact.” – Aldus Rolls-Royce.

Gespot door Quinten van Stiphout.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.