De eerste live foto’s van de Audi e-tron GT!

De eerste live foto’s van de Audi e-tron GT!

Audi bracht de zijn geheel nieuwe elektrische auto – de Audi e-tron GT-concep – naar de 2018 Los Angeles Auto Show, en wij hebben de eerste foto’s!

De vierdeurs Gran Turismo vertegenwoordigt de toekomst van elektrische prestaties voor het merk en staat gepland voor productie in eind 2020. Toen Audi besloot om 12 volledig elektrische auto’s te introduceren voor 2025, en de eerste drie tegen het einde van 2020 op de markt zijn, moeten de volgende negen in vijf jaar worden geïntroduceerd. Dat betekent dat er gemiddeld elke zes maanden een nieuwe elektrische auto moet worden geïntroduceerd.

De 90 kWh batterij die de auto zal gebruiken zal naar verwachting goed zijn voor een bereik van meer dan 400 kilometer. Maar niet alleen de batterij, maar ook een lichtgewicht behuizing was de sleutel tot het behalen van een groot bereik. Audi vervaardigde de carrosserie met behulp van een constructie bestaande uit meerdere materialen: een dakdeel vervaardigd uit koolstof, een groot aantal aluminium onderdelen en steunelementen van hoogwaardig staal.

Het accupakket ligt in de bodem en voedt twee elektromotoren die met torque vectoring goed zijn voor vierwielaandrijving. Het maximale vermogen ligt op 590 pk, waarmee de sprint van 0 naar 100 km/h 3,5 seconden duurt. Van 0 tot 200 km/h duur zo’n 12 seconden en de topsnelheid ligt op 240 km/h. Overigens is de batterij in 20 minuten voor 80% op te laden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.