De eerste Lamborghini Centenario is in de V.S. en wie heeft er geld voor ons?

De eerste Lamborghini Centenario is in de V.S. en wie heeft er geld voor ons?

Lamborghini Centenario

Er worden er maar 40 gemaakt dus snel nu het nog kan!

Ferruccio Lamborghini droomde ervan om de meest spectaculaire sportwagens te maken, waarbij klanten tot in gigantisch detail de mogelijkheid voorgeschoteld kregen om hem naar hun persoonlijke wensen te kneden. Herlees die zin, en bekijk de Centenario nog eens goed. Natuurlijk, dit is er slechts één van een totaal van 40, en hoewel de toekomstig eigenaar niet exact de meest uitbundige keuzes lijkt te hebben gemaakt, is deze Centenario ongetwijfeld een verdomd mooi stukje werk. Heerlijk duister met een handjevol blauwe, “Blu Nethuns” accenten.

Toch zou de Centenario de naam Lamborghini niet waardig zijn puur op een extreem uiterlijk, want God mag weten dat een krachtig blok, in dit geval een snerpende V12, minstens zo belangrijk is. De old school, turbo-loze krachtbron perst er in de pittige Italiaan maar liefst 770 pk uit, wat resulteert in een topsnelheid bijna 350 km/u. Sprinten van 0 naar 100 km/u is minstens zo indrukwekkend, want met 2,8 seconden is hij even snel als een Model S in Ludicrous Mode. Een gevaarte met dergelijke specificaties heeft natuurlijk een vergelijkbaar prijskaartje, wat ook blijkt uit de raamsticker van $2 miljoen. Als jullie dus (bijna) allemaal even gauw een tientje overmaken, kunnen we er een kopen als mascotte voor Hart Voor Auto’s! Wat zeg je, dat wil je niet? Hmm… jammer.

Geeft niet, want zoals ik al zei wacht hij bij de dealer in Newport Beach rustig tot zijn eigenaar hem komt ophalen. De stier werd daar in een, vrij simplistisch, houten krat afgeleverd. Voor de geïntresseerden is er overigens een livestream die teruggekeken kan worden op hun Facebook pagina. Zo’n speciaal moment mag immers niet ongedocumenteerd blijven!
Lamborghini Centenario

Lamborghini Centenario

Lamborghini Centenario

Lamborghini Centenario

Lamborghini Centenario

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.