De eerste Bentley met hybride-techniek is daar

De eerste Bentley met hybride-techniek is daar

En België heeft de Europese primeur.

Op Autoworld Museum Brussels staan we voor het eerst oog in oog met een geëlektrificeerde Bentley. Alle automobiel-makers worden geacht CO2-neutraal te zijn in 2030 en waar we je laatst nog vertelden over de Bacalar met de dikke V12 in het vooronder, nu is het een Bentley aangevuld met een stel accu’s.

De Bentley Flying Spur Hybrid is voorzien van een 2.9 liter V6 motor welke geassisteerd wordt door een 14.1 kWh batterij. En dat katapulteert je in 4.1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Laat even op je inwerken dat de standaard Flying Spur al 3.000kg weegt. En deze hybride Spur zal dus nog zwaarder zijn.

De luchtweerstand wint het pas bij de 285 kilometer per uur van deze nieuwe Flying Spur en dan nog zal deze mastodont als een blok op de weg liggen. Nog even wat nummertjes: 536 pk, 750 Nm aan koppel, een range van maximaal 700 kilometer en de mogelijkheid om tot 40 kilometer volledig elektrisch te rijden. Dit belooft wat voor de toekomst!

Maar wij zijn heel erg benieuwd: Wat vind jij van de elektrificatie van de automotive-industrie: een vloek of een zegen?

Bron: Bentleymotors.com

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.