De eerste Bentley Continental GT Pikes Peak is klaar!

De eerste Bentley Continental GT Pikes Peak is klaar!

De eerste is klaar, nog 14 te gaan.

Deze speciale versie van de Continental GT is beperkt tot slechts 15 stuks en na de voltooiing van het eerste exemplaar heeft de Britse autofabrikant aangekondigd in september te zullen beginnen met de eerste leveringen. De Bentley Pikes Peak Continental GT by Mulliner, zoals hij officieel heet, is een direct eerbetoon aan de speciale auto die vorig jaar een nieuw record vestigde op de Pikes Peak International Hill Climb 2019. De auto wist de klim te voltooien in 10 minuten en 18,488 seconden.

Deze speciale Continental GT is verkrijgbaar in de exclusieve kleur Radium Green van de personaliseringsdivisie van Bentley genaamd Mulliner. De kleur zien we onder andere terug op de Pirelli P Zero Color Edition-banden die zich om 22-inch Mulliner Driving Specification-wielen wikkelen. Een combinatie van carbon fiber en een glanzend zwarte afwerking voegen een donker contrast toe aan de opvallende kleur. Klanten kunnen kiezen voor het getal “100” in de grille, een verwijzing naar het 100-jarige bestaan van het merk dit jaar..

Aan de binnenkant heeft deze Continental GT Limited Edition een mix van Alcantara en Beluga lederen bekleding met Radium Green stiksels voor een helder contrast. Pikes Peak-borduurwerk verschijnt op de hoofdsteunen en de middenconsole is afgewerkt in het zwart met carbon fiber. Elk van de 15 auto’s heeft een ander gedeelte van de Pikes Peak-baan afgebeeld aan de passagierszijde van het dashboard.

Onder de kap vinden we dezelfde 6,0-liter W12 die ook wordt gebruikt in de reguliere Continental GT. Nu ook met 635 pk en 900 Nm koppel waarmee je in 3,7 seconden naar de 100 km/h kunt sprinten. Bentley zal deze maand orders voor de Continental GT Limited Edition aannemen, maar een prijs is helaas nog niet bekend. De ‘gewone’ versie kost je in Nederland minstens €273.634,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.