Gelekt: de eerste beelden van de Aventador-opvolger

Gelekt: de eerste beelden van de Aventador-opvolger

Lamborghini’s nieuwe V12 krijgt van alles wat

In maart dit jaar kunnen we de nieuwste Aventador verwachten, maar op de site van de WIPO (waar alle patenten op verschijnen) zijn nu al interessante plaatjes te vinden van het V12-model. Goed, het is dan een hybride maar we zagen dat de Sián en nieuwe Countach ook goed ontvangen werden. Reden genoeg om toch uit te kijken naar waarschijnlijk het laatste gebrul uit Bologna.

Wat ze ons geven is niet van hoogwaardige kwaliteit, maar het is zonder twijfel een Lamborghini. En hoewel deze patentfoto’s vaak anders uitvallen, zijn ze duidelijk genoeg om een idee te krijgen bij het volgende topmodel uit de Italiaanse streek. Een ding wordt duidelijk; de ontwerpers zijn niet bepaald uit hun comfortzone gegaan.

De Aventador-opvolger oogt vooral bekend. Het nieuwe model pakt het ‘beste’ van Lamborghini’s line-up, en dat kun je precies zo aanwijzen: de lijnen van de vorige Aventador, de snoet van de Sián en ook de Centenario biedt inspiratie met herkenbare diffuser en achterlichten. Alleen binnenin neemt het nieuwste V12-model een andere richting. In november doken er beelden op van een ‘City-Driving’ modus, een rood streepje bij de 8,500 toeren én twee schermen in de de middenconsole.

Het is voor nu nog veel ‘hopen’ en ‘willen’. En we kunnen er pas echt iets over zeggen als er meer beelden verschijnen. Na de volgende Aventador lijken ook de nieuwe Huracán – met hybride-systeem – en Urus (als PHEV) aan de beurt te zijn. Lamborghini hoopt de drie modellen namelijk nog voor 2024 te elektrificeren. Een pure EV uit Italië is (gelukkig?) nog even wachten.

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!