De E63 AMG van Badr Hari

De E63 AMG van Badr Hari
Badr Hari & Estelle Cruijff - www.hartvoorautos.nl
Foto: ANP / Marcel Antonisse

Badr Hari & Lamborghini LP700-4 Aventador - www.hartvoorautos.nlIedereen heeft het de laatste tijd gevolgd; alle commotie rondom vechtsporter Badr Hari. Dat de sport Badr Hari geen windeieren heeft gelegd was natuurlijk al lang duidelijk, zo werd hij eerder al eens gespot in een Lamborghini LP700-4, weliswaar van een vriend van hem, maar toch.

In Marokko rijdt Badr een Bentely Continental GT, welke ook te zien is in de bekende documentaire over Hari.

Maar wat rijdt hij in Nederland?

Op archief beelden van Badr en Estelle toen zij net samen waren, is op de achtergrond een zwarte Mercedes-Benz E63 AMG te zien, welke dus zijn vervoersmiddel is in Nederland. Helaas voor hem zal hij hem een tijdje moeten missen!

Volgens de Quote ligt het vermogen van Badr Hari rond de 5 miljoen euro, genoeg geld dus voor een Mercedes-Benz E63 AMG. Het type welke Hari bezit is de W212 en kost in Nederland tegen de 200.000,- Euro, het ligt er maar net aan hoe je de optie lijst aan vinkt.

Badr Hari & Estelle Cruijff - Mercedes-Benz E63 AMG - www.hartvoorautos.nl
Mercedes-Benz E63 AMG Badr Hari – Foto: Bob van Keulen

Met een vermogen van 525pk en 630Nm koppel, sprint deze Mercedes in slecht 4,5 seconden naar de 100km/h. Het accelereren stopt pas bij 250km/h, tenzij je de begrenzer eraf laat halen, dan zou hij zelfs over de 300km/h kunnen halen. Precies wat Badr Hari de laatste tijd nodig heeft om van alle media af te komen.

RTL filmde hoe Estelle met de AMG aankomt bij de gevangenis in Zoetermeer, en hoe zijn coach er vervolgens weer mee vandoor gaat.

Mercedes-Benz E63 AMG Taxi - www.hartvoorautos.nlMisschien is het voor Badr Hari handig om ook maar een taxi bord op zijn E-klasse te monteren, aangezien hij toch achterin gaat zitten.

Nu hij de komende drie maanden weer in het gevang zit, zou hij volgens zijn zaakwaarnemer Yves Gijrath maar liefst 2,6 miljoen Euro mislopen aan inkomsten.

Wie weet kan hij iemand met zijn Mercedes taxi laten rond rijden om wat bij te verdienen!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.