De dikste Golf R32 te koop op dit moment!

De dikste Golf R32 te koop op dit moment!

R32 HGP

Een jongensdroom op wielen, de Volkswagen Golf R32. En waar de Golf 4 R32 langzaam maar zeker onbetaalbaar wordt, komt een Golf R32 van de 5e generatie steeds meer binnen handbereik.

De 250 pk sterke, vierwielaangedreven sportwagen kun je nu al kopen vanaf net geen €10.000,- maar dan moet je wel genoegen nemen met 250 pk en heb je niet de alom geprezen kuipstoelen, maar wel een DSG-versnellingsbak. Daarmee roer je jezelf en meer dan 1.500 kilo aan metaal binnen 6,2 seconden naar de 100. Maarja, de Volvo V60 Plug-In Hybride van ons pap flikt dat trucje nog een tiende van een seconden sneller..

Het zou toch een uitkomst zijn als er een tuner zou zijn die een toeter van een turbo op dat atmosferische blok bonjourt. En laat onze collega’s van TopGear Nederland nou net deze door HGP aangepakte Golf 5 R32 met 445 pk op de wielen tegenkomen in de R32-aanbiedinkjes van deze week! De jongens van HGP zorgen ervoor dat je geen minderwaardigheidscomplex meer hoeft te ontwikkelen. Een van mijn vrienden heeft ooit een gekietelde Golf 5 GTI gehad die iedere Golf 5 R32 die hem uitdaagde finaal, maar dan ook echt finaal zoek reed, maar met deze Captain-America-blauwe rakker inclusief feesttoeter onder de kap is dat verleden tijd. Waar de nieuwe Audi RS3 met zijn 1.490 kilo en 400 pk binnen 4,1 seconden naar de 100 schiet, moet deze R32 met turbo dit toch zeker wel in minder dan 4 seconden kunnen. En het mooie is, aan de buitenkant zie je dat er helemaal niet aan af!

Moet je nagaan, lekker Ferrari California’s, 911 Turbo S’en en Mercedes SLS’en pesten. En dat voor nog geen €25.000,-! Ge-wel-dig, wat ons betreft het koopje van het jaar!

R32 HGP

R32 HGP

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.