De dikste BMW M te koop: M4 GTS of M5 F90?

De dikste BMW M te koop: M4 GTS of M5 F90?

M4 GTS M5

Deze week hield de BMW M-divisie de gemoederen flink bezig en dat is nog een understatement! Om die reden hebben we Marktplaats er maar eens op nageslagen, maar wat is op dit moment de dikste M te koop…

De allernieuwste versie van de X5 werd het wereldwijde web op geschoten en meteen was daar een render van de nieuwe X5 M. Alsof het nog niet genoeg Beemer-geweld was, trok een knotsgekke Nederlander het doek van zijn allereigenste BMW M6 GT3 met 800 pk en als een duivel uit een doosje kwam G-Power met een 750 pk sterke X6 M Typhoon.

En om die reden, zijn wij eens een kijkje gaan nemen op internet om te kijken welke dikke bolides er onder de noemer ‘BMW’ aangeboden worden en uiteindelijk konden wij niet kiezen!

Kiezen we voor de gelimiteerde BMW M4 GTS met 500 pk in het vooronder, waarmee binnen 4 seconden naar de 100 knallen tot de mogelijkheden behoort? Alles aan deze auto ademt racerij, van het stuur tot de stoelen tot de kooi. Hadden we de overload aan carbon en alcantara al benoemd? Alles schreeuwt beleving aan deze auto en het is nog een vrij steady investering ook! Waar de auto bij introductie €182.500,- kostte, kost ie nu net geen €200.000,-.

Of, kiezen we voor de gloednieuwe BMW M5 met Drivers Package? Investeringsgewijs een iets minder rationele keuze, maar wel vier zitplaatsen, een cockpit die doet denken aan een raceauto, 600 pk onder je rechtervoet, tv-schermpjes voor de passagiers achterin en 0 – 100 in 3 seconden. Niet eens heel veel minder beleving, maar wel vele malen praktischer en luxer dan een M4 GTS. Maarja, hoeveel waarde hechten wij aan deze laatste twee aspecten?

Voor het prijsverschil hoef je het niet te laten, de vraagprijs van de M5 ligt €1.218,- lager dan die van de M4 GTS. Kleingeld in deze vergelijking. Dus, zeg jij het maar: met gierende banden over het circuit met de M4, of voluit over de Duitse Autobahn met de M5? You decide!

M4 GTS M5

M4 GTS M5

M4 GTS M5

M4 GTS M5

M4 GTS M5

M4 GTS M5

M4 GTS M5

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.