De DBS Superleggera TAG Heuer Edition is een schoonheid

De DBS Superleggera TAG Heuer Edition is een schoonheid

Dat de merken Aston Martin en TAG Heuer nauw met elkaar verbonden zijn moge duidelijk zijn. Dat zij zelf ook blij zijn met de samenwerking blijkt uit deze speciale uitvoering van de DBS Superleggera!

Naast een special edition van de kant van Aston Martin, komt TAG Heuer eveneens met een special edition: de DBS Edition Carrera Heuer 02. Zowel het horloge als de auto worden in een oplage van slechts 50 stuks op de markt komen. De Aston is onderhuids een ‘gewone’ DBS Superleggera met de 725 pk en 900 Nm sterke V12. Goed voor een 0 tot 100 km/h sprint in amper 3,4 seconden en een topsnelheid van 340 km/h. Tot zover niks nieuws dus.

De auto is enkel beschikbaar in Monaco-zwart en het carbon fiber dak, de spiegels, de luchtinlaten, de splitter en uiteraard ook de spoiler zijn in matzwart gespoten. De 21-inch wielen zijn eveneens in het zwart uitgevoerd, maar komen met een sexy rood accent op de banden. De DBS Superleggera kost omgerekend zo’n €345.000,- exclusief belastingen, maar daar krijg je wel dat horloge bij!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.