De CLA & CLS Shooting Brake zijn binnenkort niet meer.

De CLA & CLS Shooting Brake zijn binnenkort niet meer.

CLA Shooting Brake

Een jaar of zeven geleden is de Shooting Brake-variant van de CLS geïntroduceerd en een aantal jaren later was daar de CLA Shooting Brake. Maar helaas sterft de Shooting Brake net zo’n langzame dood als de Volkswagen Scirocco. 

En ondanks dat de auto dat niet verdient, kunnen jij en ik daar geen verandering meer in brengen. De nieuwe CLA wordt groter en nog luxer dan de eerste versie, zonder de Shooting Brake. Die carosserievorm was fris, vernieuwend en spraakmakend, maar de SUV-markt trekt steeds meer aan, ten koste van de Shooting Brake.

Als we even helder nadenken: Mercedes gaat dat gat ook wel weer opvullen. We zullen alleen de 45 AMG versie echt missen. Want zeg nou zelf, de Beagle in de achterbak en de 360 pk sterke stationwagen binnen 4,7 seconden naar de 100 toe jagen, met de heerlijke roffel erbij die je van de AMG’s verwacht en dat klappertje bij het overschakelen, gaat nooit vervelen.

De Shooting Brake, de omschrijving van de stationwagon die net wat sexier is dan alle anderen, maar helaas geen verkoopcijfers waar kan maken. Jammer…

CLA Shooting brake

CLS Shooting brake

CLS Shooting brake

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.