De Brabus 550 Adventure hoort niet thuis op aarde

De Brabus 550 Adventure hoort niet thuis op aarde

Brabus 550 Adventure

Dat weet ik, want een mentaal-gezond persoon zou gestopt zijn na de ‘standaard’ G500 4×4².

Goed punt! Laten we het eerst eens hebben over die toch-al-krankzinnige Mercedes Benz G500 4×4². Dit all-terrain bakbeest heeft een motorvermogen van 422 pk en 610 Nm koppel. “Stevig, maar niet genoeg”, aldus Brabus. Als we dan toch bezig zijn, waarom ook niet? In tegenstelling tot Mercedes, houdt Brabus het vermogen iets dichter bij de naam die ze hun karretje geven. Vandaar dat de 550 Adventure net iets meer dan 550 pk produceert, en dat uit dezelfde 4-liter twin-turbo V8! Aan koppel overigens geen tekort, want waar de reguliere 4×4² piekt bij 610 Nm, tettert ome Brabus lekker door tot ‘ie aan de 800 Nm zit. Dat je auto bijna 3 ton weegt, zal je daardoor geen seconde doorhebben. Je zit, met een kleine 7 seconden, immers in no-time aan 100 km/u, en voor een SUV van dat kaliber is 210 km/u een behoorlijke topsnelheid!

Wat je wél zal merken, is het feit dat dit wel degelijk een Brabus is. Details kan je vergeten, want de 550 Adventure huist geen plaats voor subtiliteit. Alles is over-the-top, en alles is fantastisch. Je zou haast kunnen zeggen dat het een rijdende hulpkreet is naar een verleden waar de G-Klasse nog gebruikt werd als een werkpaard, in plaats van ‘die auto’ waar alleen je favoriete Instagrammers of reality-sterren zich in verschuilen. Om die mensen een keiharde bitchslap van de werkelijkheid te geven, hingen ze de wagen vol met allerlei spullen die je hoogstwaarschijnlijk nooit zal gebruiken, maar er wel ontzettend badass uitzien.

Neem bijvoorbeeld die lier, met het vuurrode aanhaakstuk. Of werp eens een blik op die reusachtige schokdempers, eveneens in dezelfde kleur. De 550 Adventure 4×4² laat héél weinig aan de verbeelding over. Gelukkig is dat ook precies waar de kracht — okay, okay, de motoren ook! —  ligt van Brabus. Brabus doet zich niet beter voor dan ze is. Misschien kunnen we daar met zijn allen wat van leren.

Brabus 550 Adventure

Brabus 550 Adventure

Brabus 550 Adventure

Brabus 550 Adventure

Brabus 550 Adventure

Brabus 550 Adventure

Brabus 550 Adventure

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.