De Brabham BT62R is straatlegaal

De Brabham BT62R is straatlegaal

De Brabham BT26 kennen we nog van een aantal jaren geleden: een rasechte circuitauto.

De geruchten van mei vorig jaar waren juist! Brabham heeft de BT62-raceauto zodanig aangepast dat deze straatlegaal is geworden. Volgens de autofabrikant is hij nog (bijna) net zo capabel als de daadwerkelijke raceauto maar kan hij nu eindelijk op de openbare weg worden gereden. De BT62R krijgt het achtervoegsel R om deze transformatie aan te geven en is uitgerust met een aangepast uitlaatsysteem dat voldoet aan de beperkingen voor de openbare weg. Er is ook een verstelbare vering en een optionele airco en zélfs een verwarmde voorruit. Een set nieuwe Eagle F1 SuperSport-banden en een aangepast aerodynamisch pakket maken de transformatie compleet.

“Launching the BT62R is a great achievement for the team at Brabham Automotive,” vertelt Dan Marks, CEO van Brabham Automotive. “All the requisite design and engineering to turn the track BT62 into the road going BT62R has been done in-house by our team of engineers, which is a great testimony to their endeavor and expertise. This is a significant milestone for Brabham Automotive as we continue towards the launch of our next car, which will be a fully homologated road car. We will be making further announcements about this exciting next chapter in the coming months.”

De fabrikant belooft bovendien “de krachtigste, atmosferische V8 op de markt”. Het is een 5,4-liter V8 die een piekvermogen levert van 700 pk ene koppel van 667 Nm. Uiteraard heeft de aandrijflijn de nodige aanpassingen gekregen voor het gebruik op de openbare weg. Het vermogen bereikt de wielen via een sequentiële versnellingsbak met zes versnellingen. De laatste aanpassingen die de BT62R tot een straatlegale machine maakt, is de toevoeging van de zijspiegels en alle vereiste lichten voor openbaar gebruik. Er is nog niets bekend over de oplage en het bijbehorende prijskaartje.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.