De BMW Z4 stopt ermee!

De BMW Z4 stopt ermee!
BMW Z4 M40i First Edition

De Z3 was een vreemde eend in het modellengamma van BMW, maar de clownsschoen en zijn dichte broertje bleken een schot in de roos. De Z3 Coupe en cabriolet zijn gewaardeerde auto’s geworden en de Z4 moest dat voortzetten.

De Z4M Coupe was het parade-paardje van de Z-generatie en het laatste model, de Z4 Roadster was een prikkelende auto! De BMW-versie van de Toyota GR Supra was heerlijk, van de 6-cilinder onder de kap tot een wegligging die niet onder doet voor een M. Maar het is toch niet goed genoeg om de Z-legacy voort te zetten.

De Z4 moest de strijd aan gaan met Porsche 718 Boxster, maar daarbij is de Z4 niet uit de bus gekomen zoals vooraf beoogd werd en werd overklast door de Boxster. Gelukkig hebben we nog 3 jaar om de Z4 te bestellen, want pas in 2025 valt het doek waarschijnlijk voor de roadster.

Als we dan toch een advies mogen geven: sla nog een keer zo’n €90.000,- stuk op een lekker samengestelde Z4 M40i in een Individual-kleur en zoef nog lekker in 4.5 seconden naar de 100 in de zonnige weekenden. Heb je in ieder geval nog dikke pret achter het stuur vanaf het moment dat iedereen in zijn batterij aan het rondtuffen gaat.

Bron: Motor.es

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.