De BMW M850i van AC Schnitzer is extreem dik!

De BMW M850i van AC Schnitzer is extreem dik!

Ze zeggen dat elektrische auto’s de toekomst zijn, maar ik betwijfel of een Tesla er ooit zo goed uit zal zien als deze BMW M850i van AC Schnitzer.

Laten we eens andersom beginnen en het hebben over de aandrijving. Zoals je waarschijnlijk al hebt opgemerkt, is deze bad boy een M850i, die van zichzelf al erg krachtig is met zijn 4,4-liter V8 twin-turbo met 530 pk en 750 Nm. Het tuningsbedrijf wist vrij gemakkelijk een volledige 600 pk uit het blok te verkrijgen en voegde ook 100 Nm aan koppel toe voor een totaal van 850 Nm.

BMW levert ook de 840d, die AC Schnitzer ook al heeft aangepakt. De drie liter zes-in-lijn met dubbele turbo levert standaard een vermogen van 320 pk en 680 Nm aan maximale trekkracht. Om de agressieve setup te benadrukken, kunnen beide uitvoeringen worden uitgerust met nieuwe uitlaten pijpen met carbon fiber afwerkingen. De voorzijde is met zo’n 20 mm omlaag gebracht en een goede 10 mm aan de achterkant, waardoor de opvallende velgen mooi in de wielkasten passen. Wat het aero-pakket betreft is het vrij duidelijk wat ze hebben gedaan. Voor meer downforce is de 8-serie uitgerust met een splitter aan de voorzijde, subtiele sideskirts en een minder subtiele vleugel op de kofferbak.

Mooi of niet? Je kunt hem live zien op de Essen Motor Show!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.