De BMW M8 is gearriveerd!

De BMW M8 is gearriveerd!

Het heeft even geduurd, maar hij is er eindelijk: de BMW M8! Eerst moesten we het doen met gelekte foto’s en spyshots, maar nu kunnen we de grootste tweedeurs in volle glorie aanschouwen.

Om te beginnen kunnen we de geruchten wat betreft de aandrijflijn bevestigen. Onder de kap ligt namelijk de 4.4 liter V8 die ook te vinden is in de M5. Dit betekent dat de M8 over 600 PK en 750 Nm koppel beschikt. Ook is er een Competition versie, deze beschikt over 625 PK. In slechts 3.3 seconden sprint de M8 van 0 naar 100 kilometer per uur, de M8 Competition snoept daar nog eens 0.1 seconde van af. Met het M Drivers Package ligt de topsnelheid op 305 kilometer per uur.

Al dat vermogen wordt naar de wielen gestuurd op dezelfde manier als bij de M5. Een 8-traps M Steptronic automaat en vierwielaandrijving zorgen daarvoor. Net als bij de M5 kan je kiezen uit verschillende modi, zoals 4WD, 4WD Sport en 2WD, waarbij alleen de achterwielen aangedreven worden en de DSC uitgeschakeld wordt.

Het exterieur oogt ook een stuk agressiever dan bij de M850i. Een dikkere voorbumper met spoiler zorgt voor een extra sportieve look, en op de kofferklep siert een subtiele spoiler. Onderaan de achterbumper vinden we 4 dikke uitlaatpijpen, een heel verschil met de “neppe” uitlaateinden op de M850i. Net zoals de normale 8-serie, zal de M8 als Coupe en als Cabrio te krijgen zijn.
De BMW M8 zal voor het eerst in levenden lijve te zien zijn tijdens het BMW Group #NextGen evenement in München op 25 tot en met 27 juni. In september zal de marktintroductie zijn. Helaas zijn er op dit moment nog geen prijzen bekend.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.