De BMW M5 is 35 jaar geworden!

De BMW M5 is 35 jaar geworden!

De BMW M5 gaat alweer een tijdje mee. Zes generaties van de supersedan rijden er rond over de hele wereld, en dat viert BMW. Dit is de BMW M5 Edition 35 Jahre!

De nieuwe M5 is al een zeer mooie wagen, maar de Edition 35 Jahre gaat net een stapje verder. De “stealth” look doet de razendsnelle sedan erg goed. Hij gaat gehuld in de kleur Frozen Dark Grey, met een zijdeglans effect. Ook zijn er 20 inch M velgen met Y-spaken geplaatst, en daarachter schuilen de hoogglans zwarte remklauwen.

Dezelfde look wordt doorgetrokken in het interieur, met zwarte Merino lederen bekleding met beige stiksels en carbon interieurlijsten met een Kevlar-achtige kleur is het een gewaagde maar geslaagde combinatie.

De M5 zou de M5 niet zijn als er een gigantisch dikke motor onder de kap lag. In dit geval is het de V8 uit de M5 Competition, die (op papier) 625 PK en 750 Nm produceert. Ten opzichte van de M5 Competition is de acceleratietijd wel wat verkort, de Edition 35 Jahre sprint in 3.3 seconden van 0 naar 100. De “normale” Competition doet dit in 3.4 seconden.

De prijs van de Edition 35 Jahre is nog niet bekend, wel weten we wanneer hij komt. Vanaf juli zullen er 350 exemplaren geleverd worden. Helaas blijft het daarbij.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.