De BMW M3 CS is gelekt, en krijgt andere snoet

De BMW M3 CS is gelekt, en krijgt andere snoet

Ook de vierdeurs CS bleef niet lang geheim

Oh nee! Iemand bij BMW heeft weer de computer open laten staan. Want, na de veelbesproken M2, was ook de nieuwe M3 CS al te zien. Iemand was er als de kippen bij, en deelde de bevindingen op een BMW-forum. Wat zien we? De vierzits sportsedan lijkt wederom wat meer op zijn ‘tweedeurs-broertje’, de M4 CSL. En ook de grill mocht iets stoerder.

Voor krijgt het – net als de M4 CSL – rode accenten, een hoop koolstofvezel en een verstevigde kap met bekende set strepen. De M3 CS staat eveneens op ‘dikke schoenen’: 19-inch voor en 20-inch achter, met een laag Michelin Pilot Sport Cup 2 rubber eromheen. Waar je de CSL gemakkelijk aan de ‘ducktail’ herkent, is dat voor de sporty M3 iets lastiger. De CS is namelijk alleen van de standaard M3 te onderscheiden door het rode CS-logo op de kap. Even opletten, dus!

Wat we al weten over de M3 CS

Binnenin ‘zit’ het ook anders in elkaar. Oké, het alcantara stuurwiel met rood gemarkeerd streepje kun je nog gewoon verwachten. Maar de extreem lichte zitjes uit de M4 CSL missen, en in plaats daarvan moet je het doen met de lederen M Carbon-stoelen van de Competition. Achterin is de bank niet verwijderd, en het is nog onduidelijk of dat net als in de geliefde M5 CS een rij van twee wordt.

Naar verwachting krijgt de BMW M3 CS een aardig opkikkertje met een variatie op de 3.0-liter twin-turbo zescilinder, die zo’n 540 pk moet opleveren (gelijk aan dat van de M4 CSL). Een achttraps automaat en de ‘xDrive’ vierwielaandrijving komen standaard. De onthulling van het nieuwe CS-model staat gepland tijdens de Daytona 24-uurs in Amerika volgend weekend. Maar door het nieuwsgierige internet weten wij dus al meer.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.