De BMW M EV is voor het eerst op de openbare weg gezien

De BMW M EV is voor het eerst op de openbare weg gezien

Wat vind jij van het aankomende elektrische M-model?

Eerder dit jaar maakte BMW al bekend bezig te zijn met een ‘elektrisch M’. Nu heeft een oplettende omstander beelden van een gecamoufleerde BMW op een oplegger met ons gedeeld. Het lijkt erop dat er écht een volledig elektrische M3 aankomt. Nou ja, het combineert in ieder geval een (iets breder) chassis van de i4 met de neus van de M3/M4.

Hoewel we nu nog te maken hebben met een prototype, geeft het wel een idee van de toekomstige productiemodellen. Als we iets verder kijken, zien we veel ‘matches’ met bestaande modellen. Zo is de grille afkomstig van de M4 CSL. Ook de achterkant lijkt veel op het huidige i4-model. De auto kreeg, opvallend genoeg, twee verschillende sets velgen en gouden remklauwen. Hmmm.

Prototype van de BMW M EV

BMW deelde ook al wat informatie over hun ‘performance EV’. Zo krijgt het model een quad-motor basis met hoog-voltage batterijen, al vertelt het nog niet hoeveel vermogen deze zal leveren. Ook het M xDrive vierwiel-systeem is standaard voor het nieuwe model. Verder zal het veel onderdelen, als ophanging en aero, delen met zijn ‘benzine-broertjes’ M3 en M4.

Gezien het feit dat de BMW i4 M50 al ruim 540 pk en 795 Nm koppel uit twee elektromotoren haalt, zal het quad-motor prototype in de buurt komen van menig supercar. Naar verwachting wordt deze hybride óf volledig elektrisch.

We gaan een bizarre richting op met de volgende generatie M3

Frank van Meel, hoofd van BMW M

Of dit allemaal écht zo is, valt nog te bezien. De legitieme Duitse kentekenplaten op de ‘BMW M EV’ hinten in ieder geval naar meer openbare rijtesten binnenkort. We zijn benieuwd!

Bron: © BMW

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!