De BMW iX verandert van kleur met een druk op de knop

De BMW iX verandert van kleur met een druk op de knop

En nee, het gaat hier niet om visueel bedrog. BMW heeft een auto ontwikkeld waarmee je daadwerkelijk met een druk op de knop de exterieurkleur van je iX kunt aanpassen.

Hoe dat kon, was tot voor kort een raadsel, maar BMW heeft hun geheim prijsgegeven. Zij maken gebruik van E Ink, iets dat je ook terug vind in e-readers. In de lak van de auto zijn deeltjes verwerkt die bewegen wanneer er elektrische lading op wordt gezet. En zo kan er gewisseld worden tussen kleuren.

Ziet het er leuk uit? Zeker, kijk maar naar de video onderaan dit bericht. Maar kun je het volgend jaar al verwachten op de optielijst? Nee, dit is nog toekomstmuziek. Dure opties zijn niets nieuws voor BMW, maar deze techniek staat nog in de kinderschoenen en is ook temperatuurgevoelig, dus zomaar toepassen in de praktijk zit er nog niet in.

Vooralsnog gaat de E Ink-optie richting de SciFi-hoek en James Bond-achtige taferelen, maar zoals al vaker in autoland is gebleken, je weet nooit wat er gaat gebeuren de komende tijd!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.