De BMW Concept 4 debuteert op de Frankfurt Motor Show

De BMW Concept 4 debuteert op de Frankfurt Motor Show

De afgelopen weken hebben we verschillende onofficiële digitale foto’s voorbij zien komen van een mogelijke nieuwe BMW M3 en M4. Vrijwel iedereen vond de gigantische grille vreselijk, maar nu de BMW de Concept 4 laat zien betekent dat BMW wel met het idee speelt.

Volgens BMW is het ontwerp van de Concept 4 geïnspireerd door de iconische BMW 328 en de 3.0 CSi. De nieren zijn niet alleen een stuk breder geworden, ze lopen ook een stuk verder door naar beneden. Nou worden de nieren steeds groter op nieuwe BMW-modellen, maar de iconische langwerpige nieren zoals we die kunnen vinden op de 3.0 CSi vertalen zich niet goed naar een moderne auto.

Gelukkig bestaat de Concept 4 uit meer dan alleen de grille, de rest van de wagen ziet er namelijk erg fraai uit. De wielkasten ogen lekker breed door de lijnen die van voor naar achter lopen, en de grote luchtinlaten laten de auto extra agressief ogen. De achterlichten zijn een nog strakkere variant van de achterlichten die we vinden op de huidige 3-Serie.

Voor nu blijft het bij een concept-car, maar het feit dat de grille zo groot is geworden betekent dat BMW wel met het idee zit om het daadwerkelijk te implementeren op de nieuwe M3 en M4. Doen, of niet?

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.