De BMW 3-Serie volgens AC Schnitzer!

De BMW 3-Serie volgens AC Schnitzer!

Duitse tuner AC Schnitzer biedt een aangepast uiterlijk voor de nieuwe BMW 3-Serie!

Aangezien we nog eventjes geduld moeten hebben voordat de nieuwe BMW M3 zijn introductie zal beleven, is AC Schnitzer alvast aan de slag gegaan met de G20-generatie van de 3-Serie. Als je opzoek bent naar meer vermogen voor je 3-Serie, dan zul je nog wat langer moeten wachten tot AC Schnitzer het ontwikkelingswerk heeft voltooid. Upgrades in de pijplijn van de tuner omvatten de 320i, 330i, M340i en 330d. Voor deze modellen kun je een vermogenswinst van tussen de 35 en 55 pk verwachten.

Met de turbomotoren die vandaag de dag een beetje tam klinken heeft AC Schnitzer verschillende uitlaatsystemen ontwikkeld met verschillende uitlaatpijpen van koolstofvezel, chroom of zwart. Daarnaast biedt de tuner eenvoudige verenset aan die de auto met ongeveer 25 mm laat zakken. Voor degenen die er een sportievere rijstijl op nahouden, zou de Sports Suspension de juiste keuze zijn. Ook hierbij ligt de auto 25 mm dichter op het asfalt én kun je een betere respons verwachten.

Voor velen zal het exterieurpakket het meest aantrekkelijk zijn en en AC Schnitzer heeft dan ook een set aan upgrades met onder andere een frontsplitter en een spoiler op de kofferklep. Om het pakket compleet te maken, kun je kiezen voor de AC1-wielen in tweekleurige of antracietkleurige afwerking en in 19 of 20 inch maat.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.