Hier moet je naartoe voor de beste spots!

Hier moet je naartoe voor de beste spots!

Als wij het weer mogen geloven, komen de zomerse dagen er weer aan. Dit betekend dat de speciaaltjes weer naar buiten komen, klassiekers onder het stof vandaan en de cabrio’s weer open kunnen. Er is dus weer genoeg te spotten!

Foto door: Danny Eckhardt in Hart voor Auto’s Carparazzi

Ondanks dat Nederland maar een klein land is, lijkt er geen gebrek aan toffe auto’s om te spotten. Of je nu van super-, hyper-, performance- of tuning auto’s houd. De Nederlandse auto community lijkt van alle markten thuis.

Het weer lijkt weer beter te worden, wat betekend dat ook weer de ‘weekend-auto’s’ naar buiten komen. Je kunt natuurlijk boven je nabijgelegen snelweg gaan om te wachten op een toffe spot, maar er zijn een aantal plaatsen in het land waar je (bijna) altijd wel iets tofs kunt spotten.

1. Amsterdam

Gezien de stad veel rijkdom kent, zorgt dit ook voor genoeg mogelijkheden om toffe auto’s te spotten. Denk aan de PC Hooftstraat, het Conservatorium Hotel, dure straten in Oud Zuid en niet te vergeten de Schiphol Parking. Op de parking van Schiphol heb je verschillende ‘hotspots’ waar vaak luxe auto’s geparkeerd staan. Let wel op, je mag niet overal komen.

2. Oisterwijk

In het ‘Het Gooi van Brabant’ is ook genoeg te spotten. Met een gemiddelde huizenprijs van meer dan 800.000 euro, kun je wel verwachten dat dit zorgt dat er genoeg garages gevuld zijn met toffe auto’s om te spotten. Gedurende de zomer komen er geregeld spots voorbij in onze Facebookgroep, met hierin foto’s uit Oisterwijk. Of dit nu waardevolle klassiekers zijn, de nieuwste supercars of brute Amerikanen. Daarom staat Oisterwijk voor ons op een welverdiende tweede plaats.

Foto door: Estéfano Sangoer in Hart voor Auto’s Carparazzi

3. Zandvoort

Het is natuurlijk niet gek dat er in Zandvoort veel te zien is. Wellicht hoort Zandvoort op zelfs nummer 1, maar dat zal niet helemaal eerlijk zijn. Gedurende de dagen dat er geen events, meetings of demo dagen zijn lijkt Zandvoort een ‘rustig stadje’. Maar zodra er wel iets te beleven is op het Circuit van Zandvoort, is Zandvoort the place to be. Met auto’s vanuit binnen en buitenland zorgt dit voor de meest unieke spots.

4. Rotterdam

Het lijkt inmiddels een traditie geworden om als carspotter naar Rotterdam te gaan om te gaan spotten. Met als thuisbasis; de MacDonalds op de Coolsingel. Hier verzamelen zich al jaren lang groepen met carspotters om vanaf daar met elkaar de straten van Rotterdam af te gaan, opzoek naar de gaafste spots. Net als Amsterdam, kent Rotterdam dure wijken, restaurants en hotels. Wat zorgt voor een aantal trekpleisters voor auto-eigenaren met dure auto’s. Denk hierbij aan; het Hilton Hotel, The Harbour Club en de Kop van Zuid. Maar voor degene die liever niet heel de dag opzoek gaat naar de auto’s, kan bij de MacDonalds blijven zitten de auto’s langs te zien accelereren.

5. Laren

Op plek nummer vijf staat Laren, tijdens de pandemie was er veel te doen over het kruispunt in Laren. Het zou overvol geweest zijn met carspotters die volgens de pers het kruispunt ‘terroriseerde’. Sindsdien zijn er maatregelen getroffen voor zowel auto eigenaren als carspotters. Er werden hekken neergezet, geluidsmeting apparatuur geplaatst en controles door politie uitgevoerd. Dit alles om de ‘overlast van de carspotters’ tegen te gaan. Ondanks dit, hoort Laren nog wel in dit lijstje. Er zijn nog altijd genoeg prachtige auto’s te spotten, en het moet nog blijken hoe streng er dit jaar zal worden gecontroleerd.

Foto door: Lotte Snoek in Hart voor Auto’s Carparazzi

In Nederland zijn er nog veel meer plekken waar je auto’s kunt spotten. Vergeet deze dan ook zeker niet te delen in onze Facebook groep; Hart voor Auto’s Carparazzi!

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.