De Bertone GB110 is een 1.100 pk supercar op oud plastic

De Bertone GB110 is een 1.100 pk supercar op oud plastic

De Italiaanse fabrikant keert terug, en helpt ook het milieu een beetje

Terwijl wij ons allemaal druk maken om elektrische auto’s en of waterstof nou echt veel beter is, denken ze in andere hoeken van de auto-industrie na over een iets andere optie. Maak kennis met Bertone. Nou ja, het Italiaanse merk is er al even bij, maar keert na lange tijd terug. En dat doen ze met een bijzondere wagen; de Bertone GB110

Het is de eerste wagen onder de nieuwe eigenaren, Mauro en Jean-Frank Ricci. De spannende GB110 is ‘een hommage aan het Bertone uit de jaren zestig en zeventig’. Volgens Bertone is dit de eerste in een innoverende serie van sportauto’s. Verwacht dus nog meer van zulke prachtige ontwerpen (het merk was ook betrokken bij de originele Lamborghini Countach en Miura.

Specificaties van de Bertone GB110

Wat voor motor onder de kap van de GB110 ligt, wil Bertone nog niet delen. Wel weten we dat het om een verbrandingsmotor gaat, die ruim 1.100 pk én 1.100 Nm koppel levert. Dit loopt naar alle vier de wielen. Mede hierdoor kun je uitgaan van 0-100-sprints in 2,79 seconden. In 6,79 seconden zit je al op 200 km/u, en de 300 km/u lukt binnen 14 seconden. Dit gaat verder tot de 380 km/u.

Wat is nou het idee met dat plastic? Nou, dat is zijn brandstof. ‘Plastic afval zien we als een waardevolle bron. We geloven dat klimaatneutraliteit andere oplossingen nodig heeft’, aldus Jean-Frank Ricci. En dat is helemaal niet verkeerd gedacht. Want oud plastic drijft er (nog) genoeg in de zee.

Voorlopig produceert Bertone slechts 33 exemplaren van de GB110. Het merk heeft nog niets losgelaten over de prijs, al zal dat zeker over de 7 cijfers gaan.

Bron: © Bertone

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.