Lamborghini Aventador Hamann Nervudo
Nieuws

De Aventador Nervudo, wat is het eigenlijk?

Toen wij afgelopen april in Monaco waren voor de beurs Top Marques Monaco, zagen wij ontzettend veel Lamborghini Aventadors. De standaard Aventador is al razend populair maar wil je net dat beetje extra om op te vallen, dan zul je toch echt echt het een en ander moeten aanpassen. Een van de aangepaste Aventadors die wij destijds zagen was er eentje van Hamann Motorsport; de Nervudo Limited!

Eerder vandaag plaatsten wij de bovenstaande video al op onze Facebook-pagina maar met het alleen het geluid van deze Aventador ben ik nog niet tevreden. Wat is er zoal aan veranderd door Hamann Motorsport? Toevallig stond er een tweede exemplaar vorig jaar te koop, het betrof hier onderstaand oranje model en was het debuutmodel dat ook op de Motorshow van Frankfurt 2013 stond. Destijds werd een bedrag van €458.000,- voor gevraagd, waarvan €70.000,- de kosten voor het Nervudo pakket waren.

Lamborghini Aventador Hamann Nervudo

De Hamann Nervudo heeft een tweedelig nieuwe carbon fiber voorspoiler met luchtopeningen om de koeling van de remmen te bevorderen. De nieuwe ‘side skirts’, de bumpers aan weerszijde van de Aventador, dragen bij aan een verbeterde aerodynamica waardoor de luchtstroom beter kan stromen onder en langs de auto. Bij de motorruimte zijn de glazenpanelen opgesplitst in twee delen er tussendoor een luchtopening om de lucht naar de motor te kunnen dirigeren. De panelen zijn overigens ook in carbon te verkrijgen.

Lamborghini Aventador Hamann Nervudo

Lamborghini Aventador Hamann Nervudo

Aan de achterkant zien we een nieuwe spoiler en een nieuwe diffuser, uiteraard gemaakt van carbon fiber. Hamann Motorsport heeft ook een sport uitlaat ontwikkeld welke ook te verkrijgen is in een race uitvoering. Deze zou er dan voor moeten zorgen dat er grote gele vlammen uit de uitlaat worden gespuwd.

Uiteraard kun je niet het hele uiterlijk aanpassen en dan vervolgens de V12 motor ongeroerd laten en daarom is de ECU aangepast. Geen 700 pk maar maar liefst 760 pk en het maximum aantal koppel is gestegen van 690 Nm naar 735 Nm!

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.